Rautjärven seurakunta

Rautjärven seurakunta on rajaseurakunta. Sitä on jaettu ja yhdistelty historian eri vaiheissa. Seurakunta on kokenut rajan ilot ja kirot. Historian tuulissa seurakunta on mennyt eteenpäin iloisella karjalaisella luonteellaan. Työntekijänä tämän kokee yhä uudelleen toimituksissa ja seurakunnan kokoontumisissa. Sanonta: "Karjalaiset hautajaisetkin ovat hilpeämmät kuin hämäläiset häät", pitää kyllä paikkansa käytännössäkin.

Seurakunta toimii kahtena kirkkoalueena: pohjoinen osa, Simpeleen kirkkoalue ja eteläinen osa, Rautjärven kirkkoalue. Taajamien väliä on n. 25 kilometriä, mutta palvelut hoidetaan tasaisesti koko seurakunnan alueella. Myös ulkopaikkakuntalaiset, entiset rautjärveläiset tai simpeleläiset haluavat pitää yhteyttä kotiseurakuntaansa viettämällä täällä perheen ja suvun merkittävät juhlat ja tilaisuudet. "Se paikka o tärkii, mis lapsen o saant paljai jaloi kulkii".